Jdi na obsah Jdi na menu
 


Podestýlka a vybavení klece

15. 7. 2006

                              

PODESTÝLKA

Pokud vybíráte podestýlku tak nejlépe poslouží hobliny.Nekupujte piliny , jsou moc prašné (jemné) snadno se dostanou morčátku do očí (draždí i nos a dostávají se do srsti ...)

Obrazek

MISKA

V kleci by neměla chybět miska na krmení.Můžete si vybrat misku umělohmotnou , keramickou , nerezovou ...Keramická je nejvíce stabilná , protože umělohmotnou morče často převrhne a krmení vysype...

Obrazek

NAPÁJEČKA

Dnes už existuje mnoho druhů napáječek v mnoho barvách tak záleží jenom na vás co si myslíte že je vhodné do klece kterou jste zakoupili.

Obrazek

Jesličky na seno (trávu)

Jesličky by něměly být ani velké ani moc malé.Jsou velice praktické

morče je aktivnější...Seno/tráva se neznečistí.Nejleší jsou nerezové.

Obrazek

DOMEČEK

Domeček by neměl být malý , těsný ...Nejlepší je dřevěný , vzdušný , veliký podle velikosti vašeho morčátka.Některá morčátka v něm tráví až 60 % dne.(plastový) domeček je na jednu stranu velice praktický (morče si ho počůrá a vy ho můžete umýt to u dřevěného nejde) má to , ale i nevýhodu morče je celkem aktivní zvířátko, poskakuje ... může domeček bez problémů převrátit...

Obrazek

 

PROLÉZAČKY (hračky)

Morčátku jako prolézačka ... může posloužit : obyč.krabice s otvory(různě prolézá , hraje si) ,rulička od papíru(musí být dostatečné velká pokud chcete aby v ní mohlo být a pokud je malá tak ji čumáčkem může posouvat atd.), kámen (obrousí si o něj drápky), květináč (skáčou na něj , přelézají ho , obrušují si drápky , lezou pod něj ...)

Obrazek

Obrazek