Jdi na obsah Jdi na menu
 


NADACE NA OCHRANU ZVÍŘAT

28. 12. 2006

NADACE NA OCHRANU ZVÍŘAT

Projekt pokračuje i v roce 2006.

Stačí odeslat SMS s textem DMS OCHRANAZVIRAT na číslo 87777.

Posláním Nadace na ochranu zvířat je trvale zlepšovat vztah člověk-zvíře- životní prostředí. Nadace vznikla v roce 1994 a snaží se hájit práva a zájmy zvířat především na území naší republiky, podílí se ale také na celosvětových projektech a kampaních na ochranu zvířat. Pravidelně podporuje útulky pro psy a kočky a záchranné stanice pro handicapované volně žijící živočichy. Vydává vzdělávací materiály, pořádá vzdělávací akce, v rámci informačních kampaní se snaží oslovovat veřejnost a šířit palčivá témata ochrany zvířat ve sdělovacích prostředcích. Snaží se pomáhat tam, kde dochází k týrání zvířat nebo ničení jejich životního prostředí a ti, kteří k tomu nejsou lhostejní, se na nadaci mohou obrátit. Nadace přispívá radou a doporučením vhodného postupu či dává podněty k řešení případů týrání zvířat u kompetentních orgánů. Uvědomuje si nutnost existence moderních právních předpisů, které lze důsledně prosazovat v praxi, a proto se zasazuje o přijetí takových zákonů, které zaručují zvířatům lepší ochranu.

Cílem projektu je přispět ke zlepšení vztahu člověk-zvíře-životní prostředí a to především prostřednictvím osvěty, vzdělávání a legislativy.

Získané finanční prostředky budou využity na podporu útulků a záchranných stanic, které se ocitnou v krizové situaci, na vzdělávací a osvětové aktivity pro laickou i odbornou veřejnost (semináře, workshopy apod.) a podporu provozu Infocentra, které zajišťuje informační služby a poradnu.

Účtování DMS:
Cena DMS je 30,- Kč, příjemce Vaší pomoci obdrží 27,- Kč.

Nadace na ochranu zvířat k 22. červnu 2006 obdržela 7 571 DMS.

K 31. 12. 2004 projekt obdržel 2.645 DMS.

Děkujeme!

logo

ZVÍŘE V NOUZI

Projekt pokračuje i v roce 2006.

Stačí odeslat SMS s textem DMS ZVIREVNOUZI na číslo 87777.

Český svaz ochránců přírody (ČSOP) je největší nevládní organizací v České republice sdružující zájemce o ochranu přírody a životní prostředí. V současné době má téměř 10000 členů. V řadách ČSOP naleznete profesionální odborníky, zkušené dobrovolníky i ty, kdo prostě jen mají rádi přírodu. ČSOP úzce spolupracuje s orgány státní správy, s místními samosprávami, školami i s dalšími nevládními organizacemi.

Český svaz ochránců přírody se snaží působit na občany v duchu odpovědnosti za přírodu a životní prostředí. Vede své členy k úctě a lásce ke všemu živému a jedinečnému. Chápe přírodu jako soubor všech živých organismů včetně člověka, jejich prostředí a vztahů mezi nimi navzájem. V tomto vztahu uznává rovné právo mezi člověkem a přírodou.

Projekt Zvíře v nouzi má za cíl podporovat záchranu zvířat v české republice. ČSOP koordinuje záchranu zvířat prostřednictvím programu Národní síť stanic pro handicapované živočichy. Síť je tvořena jednotlivými záchrannými stanicemi, které svou činností pokrývají území celé České republiky. Ročně jimi projde mnoho tisíc potřebných živočichů, z nichž se asi 55% vrátí zpět do přírody. Takto kvalitní péče je ale velmi drahá a pracovníci stanic jsou tak nuceni mnoho času trávit získáváním prostředků na provoz, zatímco by se mohli věnovat zvířatům.

Peníze jsou určené na péči o poraněná volně žijící zvířata. Můžete podpořit buď projekt jako celek nebo konkrétní záchrannou stanici.

Pokud vám není lhostejný osud poraněných a potřebných živých tvorů, pomozte nám! Více informací o kampani a o záchraně zvířat v ČR naleznete na stránkách www.zvirevnouzi.cz.

Seznam hesel a počty dms projektu Zvíře v nouzi

Účtování DMS:
Cena DMS je 30,- Kč, příjemce Vaší pomoci obdrží 27,- Kč.

Projekt Zvíře v nouzi k 22. červnu 2006 obdržel 11 141 DMS.

Děkujeme!


logo

Web věnovaný dárcovským smskám- ZDE

Prosím, jestli máte i vy vlastní webové stránky, dejte si na ně odkaz na tento výše uvedený web. Děkuju!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář